2018. április 12., csütörtök

#7nap - 42


Ó, ha újra fiatal tini lennék, minimum egy hétvégére! Nos ebben az esetben csakis ezt a hétvégét várnám egész évben, hiszen rengeteg jobbnál jobb program várja a fiatalokat, érdemes lesz körbenézni, ha tehetjük szakadjunk el a képernyőktől, főleg hogy ilyen jó idő van, és reméljük ilyen is marad! A már megszokott heti hetes csomagolásban essen szó egy kicsikét a szavazásról, a költészet napjáról, majd az idei FMD-ről, amit városunkban rendeznek meg. Egy kicsit elkalandozunk a telefonok világába is, - helló Huawei! - majd visszakanyarodva a programajánlók világába, előbb egy templomi koncert Bach kompozícióival, majd egy igazi hajrázós rendezvény, Kaptár Fesztivál, abból is a 3.! Azért a komolyabb téma szerelmesei sem maradhatnak program nélkül, Rácalmáson a Robotika kiállításon előadásokkal, bemutatókkal várják a téma kedvelőit, ahol többek között R2D2-vel is lehet "találkozni". Szelfibotokat ne hagyjátok otthon! Mit is kívánhatnék: Legyen mindenkinek eseménydús, élményekkel teli hétvégéje. Start! Most és itt.

1. Választás 2018

Egy valami biztos volt, hogy április 8 után sem lesz nyugodtabb a közélet, igaz a címlapokról hirtelen eltűntek a fenyegető tényezők, mintha nem is lettek volna.. (nem is)
Az eredmény tükrében viszont látható, nagyon elkeseredett lehet az ország egyik fele, akik talán abban bíztak, hogy változás lesz. Sajnos nem. Ekkora médiafölénnyel, pénzösszeggel szemben, azt hiszem kijelenthető: széllel szemben..... Azért amit lehetett mindenki megtett, leszámítva a nyilvánvaló kamupártokat, akik pénzért.. tulajdonképpen semmit nem csináltak... Hogy ez kinek lehet érdeke, azt hiszem nem kérdés, illetve az sem, hogy a kormányközelinek mondott médiafelületekről özönlöttek a valóságot még csak meg sem közelítő hírek, de nyilván erre is lehet válasz: KAMPÁNY VAN, azaz csak VOLT.


És mindeközben, mialatt mi esetenként rágjuk/rágtuk a gumicsontot, a háttérben tovább gazdagodnak az illetékesek, és tulajdonképpen ellenőrizetlenül, mindenféle törvényi támogatással robogunk tovább a mindennapokban, újabb, és újabb botrányos ügyek felé. Kérdésekre már rég nincs válasz, és már azt is tudjuk, sajtótájékoztatót csak a vesztesek adnak. Apropó... nem tudnánk olyan kérdést feltenni, amire pozitívan lehet válaszolni? Elkeserítő, de lassan már nem, maximum az erre szakosodott médiafelelősök. Bőven van belőlük, és a NER rendszere is már rég kiépült, és a Kossuth tér is rég üres...
Apropó választópolgárok, akik most nagy, színes betűkkel írják ki magukból az érthető fájdalmat, és szidják az "ellenzéket". Nos ezek az ellenzéki politikusok, naponta tették ki magukat a lejáratókampányoknak, az hamis, összetákolt kamu híreknek, miközben saját szabadidejükben, családjukat ritkán látva próbáltak élni demokratikus jogaikkal. Lehet egyet nem érteni, lehet kifogásolni, de lehet csatlakozni is, netán tüntetésekre kijárni, mert az utóbbi ellenzéki tüntetések nem igazán a tömegjelenetekről szóltak, pedig, ha csak a hozzászólásokat nézzük, fotelforradalmárokból azt hiszem van bőven...
Csak remélni tudom, hogy az elkövetkező időszakban végre elkezdődik egy valódi, előremutató építkezés, és egyszer csak kikerülünk ebből a nehéz helyzetből. Oktatás, egészségügy, mezőgazdaság... elég csak 3 fő területet említenünk, amik mostanában eltörpülnek a lázas stadionépítések mellett.
Közös ügyek mellett, alulról, és vidékről szervezve elindulhatna egy csendes "forradalom". Ne hagyjuk megint az utolsó hetekre, hónapokra!
Megválasztott képviselőinknek eredményes(ebb), jó munkát, próbálják meg bebizonyítani, hogy megérdemelték a rájuk adott szavazatokat.

2. Költészet napja
Pörgősebb, kimértebb, mély tartalommal bíró, rövidebb, hosszabb, viccesebb, vagy komolyabb. Azt hiszem kár is lenne folytatni a sort, szerintem mindenki el tudná mondani, kinek mely versek jönnek be. Ilyenkor április derekán, a magyar költészet napján kicsit több szó esik a rímes alkotásokról, és ez így van jól. Én pedig sokadjára ajánlom, a 2015-ben készült verscsokrot, melyet akkori végzős diákokkal készítettem. Ígérem, lesz folytatás!



3. FMD 2018


Újra élettel telik meg városunk, megyéből sok diák érkezik Fejér megye seregszemléjére, a Diáknapokra. Kórusok, táncosok, színjátszók, versmondók, zenekarok, énekesek, hangszeresek, egy biztos, a belváros most egy kicsit hangosabb lesz.
Ilyenkor sok szeretettel gondolok vissza a mi diáknapi rockzenekaros fellépésünkre, ez még 1997-ben történhetett, amikor a Csótányok zenekar arany minősítése után mi "csak" ezüstöt érdemeltünk, aminek persze így is örültünk. Sajnos a 3 számos kis műsorunkból idő hiányában csak egyet adhattunk elő, amit próbáltunk kicsit felturbózni, az első két alkotást egyszerűen összefésültük. Nos.. a zsűrinek talán ez az egy nem tetszett, mert hát az idő.... De ez nem nagyon érdekelt már bennünket.
Visszatérve a jelenbe, sok sikert lányok, fiúk, ez a hétvége legyen a tiétek, szóljon rólatok! (aztán a többi is!)  


Diáknapok 2018 - diaknapok.hu

4. Huawei Appgallery


Programok kifejezetten Huawei telefonra. Ha hihetünk a pletykáknak, vagy az ígéreteknek, kifejezetten minőségi alkalmazásokat találhatunk majd, hát, kíváncsian várom, sok év után Samsungról váltottam Huawei telefonra, egyenlőre azt kell mondjam: nem bántam meg. Ha esetléeg nem találnád a Play Áruházban, innen le tudod tölteni:



Elsőként a Huawei P20 és P20 Pro modelleken jelenik meg előretelepítve az AppGallery, később pedig minden új Huawei és Honor készülék ezzel fog érkezni már gyárilag, és korábbi modellek is megkapják. 

forrás: napidroid.hu

5. Templomi koncert

kép: vira.hu

Komolyzene kedvelőinek igazi csemege, Dunaújvárosba érkezik a Budapesti Fesztiválzenekar Barokk Együttese. 

Mikor: 2018. április 14. 18:00
Hol: Dunaújváros, Evangélikus templom

Műsoron:
Johann Sebastian Bach: Selig ist der Mann, BWV 57;
Ich will den Kreuzstab gerne tragen, BWV 56


6. III. Kaptár Fesztivál


Sajnos mi már idén kimaradunk a hazai mezőnyből, de egy biztos, nagyon jó koncertek várják az érdeklődőket a Kaptár Music Pub 7. születésnapja alkalmából megrendezett III. Kaptár Fesztiválon , érdemes körbenézni, mikor ki lesz a fellépő! 



Mikor: április 13-14-15.
Hol: 2400 Dunaújváros, Gyárkapu út 4.


Légy ott, érezd jól magad! :)

7. Rácalmási Tavaszi Vásár



Harmadik alkalommal szervezi meg a rácalmási önkormányzat támogatásával a Vállalkozók Rácalmásért Egyesület a Rácalmási Vásárt április 14-án a rácalmási Jankovich kúriában, amelynek idén a robotika lesz a témája.
Nem csak izgalmaznak ígérkezik, de az is lesz!



Mikor: 2018 április 14. 10:00
Hol: rácalmási Jankovich Kúria 
Megosztás:

0 megjegyzés: