2017. augusztus 10., csütörtök

#7nap - 9


Süthet a nap, eshet az eső, lehet születésnap, vagy szabadság, ha csütörtök, akkor sem maradhat el a 7NAP!

Szabadság alkalmával, és a nagy melegre való tekintettel egy kicsit elmerülünk a környék, illetve a tágabb környékünk számunkra igen kedves strandfürdői között. Ilyen melegben talán nem is lehetne fontosabb téma, mintsem hogy hol vészeljük át ezeket a meleg napokat. Induljon hát a 9., nagy strandfürdős 7NAP bejegyzés! Start! Most és itt.

1. Gyopárosfürdő


Talán a lista egyik leg-je, leg-messzebb, számomra a leg-jobb, és leg-inkább ősszel, vagy télen látogattuk. Hideg őszi esték során elképesztően kellemes a meleg termálvízben ázni, és közben figyelni a hulló leveleket. Csend, nyugalom, és ha valami pezsgőbb életre vágyunk, csak be kell menni az élményfürdőbe, ahol további hideg-meleg vizes medencék várják a látogatókat. Igazából csak feltételezni tudom, hogy nyáron mekkora nagy élet lehet ott, de a környéket látva nincsenek kétségeim, nagyon jó fürdő az év minden évszakában.

Dunaújvárostól való távolság: ~ 180 km

Friss, naprakész információkért keressétek weboldalukat és facebook oldalukat


2. Kiskunmajsa


Lehetetlen egy dolgot kiemelni. A sok arcú kiskunmajsai strandfürdővel nehéz betelni. Minden korosztály megtalálja a saját részét, tágas, melegebb hétvégi napokon szinte észre sem lehet venni, hogy milyen sokan is vannak bent a strandon. Csúszdák, meleg, és hideg vizes medencék, apróbbaknak gyermekmedencék, hullámmedence, mesterséges tó, melyben a kamaszok próbára tehetik ügyességüket a tó közepére felállított mászófalakon. büfésor, játszótér, madárkalitkák, és még számtalan lehetőség várja a kilátogató vendégeket. A sors úgy hozta, hogy ezt a bejegyzést is a strand mellől írom, épp itt nyaralunk. Egy biztos, itt senki nem fog unatkozni!

Helló Kiskunmajsa!

Dunaújvárostól való távolság: ~ 100 km

Friss, naprakész információkért keressétek weboldalukat és facebook oldalukat



3. Tamási

fotó: szeretlekmagyarorszag.hu

Nagyszüleimmel rengeteget jártunk oda, még dédszüleim is élvezhették az akkori, mai szemmel igazán fapadosnak tűnő strand szolgáltatásait. Persze azóta nagyon sok víz lefolyt a Dunán, az elmúlt években, évtizedekben rengeteget fejlődött a fürdő, alkalmanként öröm visszatérni, és látni a változás jeleit. Kölön tetszik, hogy a meccseket a medencéből is lehet nézni! :)

Dunaújvárostól való távolság: ~ 80 km

Friss, naprakész információkért keressétek weboldalukat és facebook oldalukat



4. Ráckeve

kép forrása: aqua-land.hu

Ha délutáni kiruccanásról van szó, akkor is szívesen választjuk a közelsége miatt is hamar elérhető ráckevei fürdőt, de 1-1 esti thermal sound rendezvényre is szívesen leugrottunk. Rengeteg medence, és lehetőség várja a kikapcsolódni vágyókat. Melegebb napokon eléggé zsúfolt a fürdő. Budapestről a hévvel is könnyen elérhető, Dunaújvárosból pedig az új híd felől érdemes megközelíteni, de akár egy laza bringatúra alkalmával is érdemes csobbanni. Nem csak gyerekeseknek ajánlott! :)

Dunaújvárostól való távolság: ~ 55 km

Friss, naprakész információkért keressétek weboldalukat és facebook oldalukat



5. Agárd

kép forrása: termalonline.hu

Közelsége, rokonok közelsége, illetve a Velencei tó miatt is gyakran visszatérünk, igaz eddig csak télen próbálkoztunk kicsit felmelegedni. A belső medencéje  gyönyörű, faszerkezetes, igazán élvezetes üldögélni a meleg vízben, és a gyereknek szánt medencével sincs semmi gond. Kint viszont sajnos vagy nincs elég forró víz, vagy épp rosszkor mentünk (többszöri próbálkozás), de kicsit fáztunk a külső medencében. Azért még biztos találkozunk! 

Dunaújvárostól való távolság: ~ 45 km

Friss, naprakész információkért keressétek weboldalukat és facebook oldalukat


6. Dunaföldvár

kép forrása: deldunantulifurdok.hu

Egyértelmű győztese a közelségi versenynek. Hangulatos kis fürdő, elsősorban a meleg vizes medence miatt szeretjük. Rendkívül sok lehetőség rejlik a fürdőben, és most nem feltétlenül a csúszdákra gondolok. A gyógyvíz mellett ideális szaunázásra is a hely, a jelek szerint igazán felkapott a környék lakói között, legyen szó kicsikről, vagy nagyobbakról.

Dunaújvárostól való távolság: ~ 25 km

Friss, naprakész információkért keressétek weboldalukat és facebook oldalukat



7. Kiskőrös

kép forrása: gyogyvizek.hu

Szintén egy igazán családias strandfürdőről van szó, elérhető messzeségben. Hideg, és meleg, termálvizes medence várja az oda látogatókat. Külön kiemelném a babamedencét, ahol a legapróbbak is biztonságban pancsolhatnak. 

Dunaújvárostól való távolság: ~ 60 km

Friss, naprakész információkért keressétek weboldalukat és facebook oldalukat



Megosztás:

0 megjegyzés: