2016. július 20., szerda

KIRA


"Tájékoztatjuk, hogy a központosított illetmény-számfejtő rendszer (a továbbiakban: KIRA) 2016. július 11-től – a java 1.6-os verziójának sérülékenysége miatt – kizárólag az 1.8-as vagy későbbi java verzióval lesz elérhető. "


Nincs mese, frissíteni kell a java programot a gépünkön, amennyiben rendszergazdai jogokkal rendelkezünk, akkor ezt könnyedén megtehetjük a http://java.com/ oldalra kattintva. Mielőtt azonban nekiállnánk letölteni, telepíteni, akár ellenőrizhetjük is, hogy kell-e telepítenünk, vagy frissítenünk.


Figyelem a böngészőben a sütiket engedélyezni kell. Ha nincs, úgyis rákérdez, nyugodtan engedélyezhetjük.


A frissítési lehetőséget ha kell, fel is ajánlja. Piros Download Java Now feliratú gombra kattintva el is indul a telepítés, előbb megnyit egy új ablakot, ahol az épp aktuális friss verziót tünteti fel.


Agree and Start Free Download gombra kattintva egyetértünk, és indul a telepítő állomány letöltése, melyet befejeztével futtathatunk is. Klasszikus telepítés, majdnem.

Üdvözlő képernyő, ha akarjuk megváltoztathatjuk a telepítés helyét. Ne! Hagyjuk így, mehet az Install >

2. ablaknál szedjük ki a pipákat, nem kell extra program a gépre, felesleges, mehet a Next >

Települ, türelem...

Amennyiben megtalálja a már feltelepített java programot, lehetőségünk van leszedetni vele. természetesen igen. Mehet az Uninstall >

Dolgozik....

Összesítő a telepítés végén. Next >

Minden rendben, feltelepült a java legújabb verziója. Close

A telepítés után ne felejtsük el újraindítani a böngészőnket! Az új java verziót pedig tesztelhetjük a fent megadott ellenőrző oldalon. Ha mindent jól csináltunk, ezt az eredményt mutatja az oldal:


Ezzel a Java felkerült a gépre, most jönnek a KIRA rendszerhez szükséges beállítások. Segítségképpen az innen letölthető állományokkal viszonylag egyszerűbb:



Itt található a tájékoztató levél, egy JAVA beállításokat tartalmazó pdf állomány, illetve egy tömörített állomány, aminek a segítségével egy kicsit egyszerűbb lehet a telepítés. Utóbbit letöltve és kicsomagolva viszonylag könnyedén KIRÁRA szabható a Java program. A leírásban is szerepel, de ezek a beállítások módosulnak ha elindítjuk a KIRA-JAVA8.bat állományt:
  1. Java frissítés letiltása a számítógépen
  2. Megbízható helyek beállítása
  3. Frissítések keresésének letiltása a bejelentkezett felhasználónál
  4. „jinitiator alacsony verzió” hibaüzenet elkerülése
  5. Indításkor felbukkanó ablakok számának csökkentése

Megj.: Amennyiben a számítógépen több felhasználói profilt is használnak, mindegyikben el kell indítani a programot egyszer

Ha minden jól megy, a következő üzenetet olvashatjuk:

A beállítások végrehajtva, a KIRA indítható.

Már csak egy apró lépés, hogy kényelmesebben elérhessük a rendszert, a KIRA parancsikon elhelyezése az asztalon, vagy a böngészőnk kedvencében.




Támogatott, használatra javasolt böngészők: Explorer és Firefox.

Jó munkát, minél kevesebb bosszúságot! 

Megosztás:

0 megjegyzés: