2016. március 1., kedd

Flock

Munkahelyi belső kommunikáció fontossága már régóta szívügyem, korábban tesztelésre, illetve bevezetésre került SLACK rendszer, amit azóta - helyesen - az index csapata is elkezdett használni. Használata során munkahelyi email címünkkel állandó kapcsolatba kerülhetünk egymással, bárhol is legyünk, épületen belül, vagy kívül.



A két program hasonló felépítéssel bír, talán a flock egy kicsit letisztultabbnak tűnik, természetesen elérhető számos rendszerre, asztali gépre, mobilra.


A szó elszáll, az írás marad.

Mit is várhatunk el a programtól?

  • A beszélgetések nem vesznek el, visszanézhetőek a beszélgetések
  • Csökkentettük a házon belüli levélforgalmat, nem növeljük feleslegesen az email programunkat
  • Nincs elveszett levél, ha a címzett nincs is gépnél, üzenetét megkapja amint bejelentkezik
  • Időt tudunk vele spórolni.
  • Ki tudjuk használni a hálózat adta lehetőségeket.

Rendben, mindez szép és jó, mit is kell tenni ezért?

Kell egy munkahelyi email cím, ez nagyjából mindenkinek van. Ha már van munkahelyi rigisztrált csoport a flock oldalán, akkor egyszerűen csak csatlakozni kell, mutatom lépésről lépésre.

TELEPÍTÉS

/ugyanitt választhatjuk a bejelentkezést böngészőből/

A program telepítése rendkívül egyszerű, a flock.co oldalról töltsük le a nekünk megfelelő rendszerhez való telepítőt, futtassuk le, nem sokat kérdez, a végeredmény egy új asztali ikon lesz, ez:


BEJELENTKEZÉS

A program parancsikonjára kattintva elindul a bejelentkezési folyamat, ezen csak egyszer kell végigmenni.

1. kéri a munkahelyen használt email címünket


2.  ellenőrizni fog, küld egy PIN kódot a címünkre, ezt kell megadni, hogy tovább tudjunk lépni, a levél tartalma hasonlóképpen fog kinézni. 


3. személyes adatok, a név azért legyen pontos, ezt fogják látni a kollégák. A telefonszám és a saját fénykép opcionális, nem kötelező adatok, természetesen később is megadhatóak.


PROGRAM HASZNÁLATA


Egyszerű, már bent is vagyunk, kezdődhet a közös munka! Lehetőségünk van Magánbeszélgetéseket folytatni, vagy éppen több szereplős konferencia csoportokat létrehozni.


Beszélgetés során lehetőségünk van a levelezéshez hasonlóan fájlokat csatolni, videóbeszélgetést folytatni az erre alkalmas gépekkel, szavazást készíteni (ezt mondjuk nagyobb csoportban érdemes), vagy éppen csak mosoly jelekkel feldobni az üzeneteinket. 

Egyszerű használata miatt remélem elnyeri a résztvevők tetszését, annak ellenére, hogy sajnos nem magyar nyelvű, de könnyen el lehet igazodni, a funkciók  egyszerű ikonokkal rávezetik a felhasználót a feladatokra.

JÓ MUNKÁT!
Megosztás:

0 megjegyzés: