2015. november 11., szerda

Mi szeretnél lenni ha nagy leszel? - Pályaválasztási kiállítás 2015


Kedvező helyzetben vannak a mostani végzősök, ugyanis az idén 16. alkalommal megrendezett Pályaválasztási kiállításon közelebbi, és kicsit távolabbi intézmények mutatkoznak be, diákok a diákoknak mesélik el milyen is az élet a középiskolában. Mindez a mi időnkben még erősen a szülőre volt bízva, vajon megfelelően indul-e szeretett gyermekük a nagyvilágba, de mint ez köztudott, nagyon is fontos döntés, az ember életében talán a legfontosabb, hogy milyen úton indulunk el általános iskola után.

Modern környezet, de...

... kicsit szűkösre sikeredett új helyszín

Műsor a sor végén, már aki tudott róla.

Fontos, de gyerekek kedvenc napja lehet ez, órai keretek között lehet kilátogatni a kiállításra, egy csomó új dolgot láthatnak, a színpadon komolyabb, vagy éppen könnyedebb hangvételű produkcióknak tapsolhatnak, és kicsit elbizonytalanodhatnak, vagy éppen megbizonyosodhatnak, hogy eddigi elképzelésük a továbbtanulással kapcsolatban reális-e, vagy valami egészen mást kell keresni. Hamarosan ugyanis be kell adni a jelentkezési lapokat...
A korábbi éveknek megfelelően rengeteg kiállító középiskola képviseltette magát, valamit megjelentek a munkáltatók, katonaság, rendőrség, különböző nagyobb foglalkoztató cégek mutatták be mindennapi életüket, 
Mindez a mi időnkben a szülők felelőssége volt, bár nagyrészt ez most is így van, de nekünk még nehezebb volt az információszerzés, pláne nem rendeztek minden évben ilyen kiállításokat. A döntés persze nem egyszerű.

Mit mondanak a szülők, nagyszülők, van-e családi hagyomány, amit tovább kell/illik vinni? Mit mond az osztályfőnök, vagy a szaktanárok? Mire vagyunk képesek, illetve elsősorban MIT GONDOLUNK SAJÁT MAGUNK?!


Sok beszélgetés, megfelelő tervek, elképzelések = átgondolt döntés

Segítségképpen azoknak, akik dunaújvárosi intézményekben szeretnék folytatni tanulmányaikat:

DUNAÚJVÁROS KÖZÉPISKOLÁI az interneten:













DÖNTS OKOSAN! - SOK SIKERT!

Megosztás:

0 megjegyzés: