2015. november 18., szerda

Ha már tele van a ... levelesládád



Aki használja, tudja, a szinte korlátlannak hitt google tárhely is meg tud telni, így jártam a napokban én is, finoman értesített kedvenc levelezőm, hogy ideje lenne egy kicsit rendet tenni, különben nem kap(hat)ok új leveleket.

Évek óta ott tárolom a leveleim nagy részét, vannak közöttük nagyon fontos levelek, vannak reklámok, sajnos ezekből egyre több, így nagyon érzékenyen megközelítve a témát, a fűnyíró elvet alkalmazva úgy döntöttem, csak a 2013-nál újabb leveleket tartom csak meg, ha minden jól megy, nem fog hiányozni, ha igen, azért mégis jó ezeket a leveleket megőrizni valahol. Nos, erre jó - és kifejezetten hasznos - alkalmazás a Gmail Backup. Weboldaluk: http://www.gmail-backup.com/


Kicsit fapadosnak tűnhet első ránézésre, de a célnak tökéletesen megfelel, megadott időpontok közötti leveleket egy adott mappába letölti, időbélyeggel ellátva újra kereshetünk közöttük ha éppen kellenének. 

A mentés eredménye, több mint 10000 levél, hamarosan lemezre archiválva, a postafiókból már nyugodtan törölhetőek, ezzel értékes területeket mentek meg a jövőnek.

További mentési lehetőség, hogy pop3 elérhetőséggel levelezőprogramba beállítjuk gmail fiókunkat, így letölthetőek a levelek, majd természetesen lehet őket archiválni. 


Jó tanácsok: 
  1. Ne iratkozzunk fel feleslegesen reklámlevelekre
  2. Ne adjuk meg bárkinek a címünket ha lehet, vagy legyen egy alternatív email címünk is, amit közösségi oldalakon, weboldalakon regisztrációkor használhatunk.
  3. Amit lehet töröljünk, felesleget ne hagyjunk, mert csak magunknak okozunk bosszúságot!
  4. Néha gondoljunk a biztonságra is, változtassunk időközönként jelszót.
  5. ... ne felejtsük el az aktuális jelszót :)


És hogy lehet-e google nélkül élni? Látszólag nem. Próbálkozni viszont lehet :)

Megosztás:

0 megjegyzés: