2015. május 22., péntek

PDF-ből kép


Találkoztunk már PDFbe beágyazott plakáttal? Próbáltuk már nyomtatáson kívül kinyerni belőle a tartalmat? Ha igen, akkor tudjuk mennyi bosszúságot okoz 1-1 ilyen folyamat, hogy a végén feltegyük weboldalunkra, reklámozzuk, vagy egyéb helyeken felhasználjuk.


Első és legegyszerűbb eszközünk a Print Screen gomb használata, amivel a teljes képernyő tartalmát le tudjuk "lopni", ezt képszerkesztővel pedig tovább tudjuk alakítani. Hosszabb szövegek, tartalmak esetén pedig további ollózások, görgetések, ha megfelelő méretben szeretnénk elmenteni. Macerás művelet.



Másik lehetőségképpen kereshetünk online - telepítést nem igénylő - átalakítókat, ilyen például a http://pdf2jpg.net/ oldal. Gyors, egyszerű, 25MB-os fájlméret korláttal. Azért jó megjegyezni, hasznos lehet! 


Harmadik lehetőség, ha keresünk erre megfelelő programot, ami lehetőleg nem vírusos, nincs tele reklámokkal. Ilyen nem sok van, én egyet mindenképpen tudok ajánlani: PDF-Xchange Viewer. Mindamellett, hogy alternatívája lehet a sokak által használt Adobe szoftvernek is, a free verzió feltelepítése esetén is exportálhatjuk a dokumentumainkat az ismert képformátumokba.

Letöltés a fenti linkről, vagy INNEN



Megosztás:

0 megjegyzés: