2018. május 24., csütörtök

#7nap - 48


Közösség a városért, a településért, vagy csak a jó ügyek érdekében. Találd ki, álmodd meg, valósítsd meg! Ez a Közös Alapon. Nekünk nem sikerült pár éve, de jó lenne, ha valakinek sikerülnie áttörni azokat a határokat, amik miatt ez az egész működőképes lehet, akár Dunaújvárosban is. Jó lenne.  Közösségi tér lesz újra pár hétvégére a budapesti Szabadság híd. Rendhagyó alkalmak, aki tudja, használja ki! Hétvégén városunkban járt a Hungária Nagycirkusz. Remek műsor, jó hangulat, hangképes beszámoló, várjuk vissza őket, ahogy minket is, egy-egy hosszabb-rövidebb autóút után. Közlekedj okosan, több odafigyeléssel, több türelemmel. Nem azon az 5 percen fog múlni.... Zárásképpen pedig programajánló, Gyereknapi Családi Hétvége Dunaföldváron, Parázs-Varázs Dunaújvárosban, és vasárnap este az Ezer lámpás éjszakája. Vajon tudod miért ez a neve, és hogy miről is szól ez a rendezvény?! 7 téma, 7NAP. Start! Most és itt.

1. Közös alapon

2015-ben mertünk nagyot álmodni, Dunaújvárosból mi is elindultunk, próbáltuk összeszedni azokat a lehetőségeket, amikkel egy igazán jó dolgot lehetett volna létrehozni, amivel segíthettünk volna másokon. Felemelő érzés volt, amikor az ország egyéb más pontjairól érkezett csapatokkal ötleteltünk, erőt merítettünk egymás lelkesedéséből, majd visszaértünk a valóságba, szeretett városunkba, ahol tulajdonképpen szertefoszlott minden reményünk, és kiszálltunk az amúgy remek kezdeményezésből. 
Nekünk nem, de talán nektek sikerülhet.

VÁLTOZTASD MEG VÁROSOD!

A közösségi alapítvány a cselekvés, a szolidaritás és a sokszínű, demokratikus működés intézménye. A KözösALAPON program a magyar közösségi alapítványok fejlődését támogatja. Most Felhívásukban olyan csoportok jelentkezését várják, amelyek közösségi alapítványt építenének saját városukban.




Csak remélni tudom, hogy működőképes lehet városunkban egy ilyen kezdeményezés.... mégis.

2. Szabihíd

Ami öröm a közösségnek, lehet nem annyira kedvező az autósoknak. Budapesten idén is lesznek hétvégék, amikor az autós forgalom előtt zárva lesz a Szabadság híd. Július 14. és augusztus 5. között négy egymást követő hétvégén vehetik birtokba a hidat a piknikezők, jógázok, és minifesztiválozók.





3. Hungária Nagycirkusz


Színvonalas, változatos műsorszámok, hatalmas kacajok, és láthatóan elégedett vendégek. Kár is lenne azon vitatkozni, mennyire vannak kihasználva, lestrapálva ezek az állatok, egy biztos, itt nem fog "balesetet" szenvedni egy állat csak azért, mert valaki nem tartja be a szabályokat, és nem is dobálják agyon, csak hogy megmozduljon. Nyilván, szabadban, természetes élőhelyén sokkal jobb lenne neki, de most minket szórakoztattak, ugyanis a majd 2 és fél órás időtartam alatt rengeteg állat vonult fel a Hungária Nagycirkusz színpadán. Piruettező lovak, pónik, tevék, oroszlánok, tigris, struccok, elefánt, legközelebb ennyi állat talán az állatkertben található. 3 és fél éves gyermekünk pedig nagyon élvezte, első alkalommal ült be egy cirkuszi előadásra, és most mi is kicsit visszafiatalodtunk, jól éreztük magunkat. Köszönet a fellépőknek, a technikai személyzetnek a precíz előadásokat, reméljük még találkozunk!

KÉPEK

Rögtönzött dunaújvárosi zenekar a közönség soraiból verbuválva, Christian Folco bohóc egyik betétszáma


4. Odafigyelés, türelem, fegyelem


A közlekedés fejlődésével a balesetek száma is megnőtt, mára már sajnos hozzá kellett szoknunk, hogy egyre durvább közlekedési balesetekről számol be a mindenre ugró média, térben és időben, szinte együtt értesülhetünk a jelenlévőkkel, sőt, utóbbi időben már akár az élő videózással is egyre több borzalmakat láthatunk. 1995-ben szerzett jogosítványommal azt hiszem büszkén mondhatom el, balesetet soha nem okoztam, és nem is szenvedtem el, remélem ez így is marad még nagyon sokáig.

A közlekedés nem játék, felelősek vagyunk magunk, családunk, utastársainkért, illetve a közlekedés egyéb szereplőinek épségéért. A KRESZ nem egy közösségi bejegyzés, amit lájkolni kell, hanem szigorú szabályok rendszere. Hősködni, jópofizni, nem a kormánykerék mögött kell. Sajnálom az utóbbi balesetek ártatlan áldozatait, a gyászoló családoknak részvétem, a sebesülteknek mielőbbi felépülést.


Jön a nyár, a nyaralások, hosszabb utazások időszaka, kéretik odafigyelni, magunkra, a kocsinkra, és egymásra. Hazavárnak. Téged is, engem is, a családunkat is.

BALESETMENTES KÖZLEKEDÉST!

5. Gyereknapi Családi Hétvége Dunaföldváron



6. Parázs-Varázs 2018


Grillparty, családi hétvége, gyermeknap, programok, koncertek végeláthatatlan sorozata, mindez Dunaújváros LEGJOBB HELYÉN! :) Ugye te is ott leszel?



7. Ezer Lámpás éjszakája 2018


Talán csak egy újabb buli, koncertek egy jópofa kis akcióval a végén. Itt Dunaújvárosban szinte már egybemosódott a családi hétvége eseményeivel, szinte észre sem vesszük, viszont ez a rendezvény mondanivalójában is több. Az eltűnt gyermekek világnapjához kapcsolódóan immáron 8. alkalommal kerül megrendezésre az Ezer Lámpás Éjszakája jótékonysági koncert- és programsorozat országszerte.  

"Hogy minden gyermek hazataláljon" 

Az eltűnt gyermekek világnapja Ronald Reagan amerikai elnök által 1983-ban kezdeményezett nemzetközi emléknap, melyet az 1979. május 25-én New Yorkban eltűnt 6 éves kisfiúra, Etan Patzra és sorstársaira emlékezve tartanak ezen a napon.
2011-től az Ezer lámpás éjszakája elnevezésű kampány keretében Magyarországon új kezdeményezést indítottak, az Egyesült Államokból átvett akció keretében tejes-dobozokon, ásványvizeken és 2013-tól kenyércsomagoláson jelennek meg eltűnt magyar fiatalok fényképei. 2011-től több mint 40 gyermek fényképét közölték, közülük 12 gyermeket meg is találtak.


EZER LÁMPÁS ÉJSZAKÁJA ALAPÍTVÁNY 2018-ban a "7 perces gyerekes családok" felszámolásáért küzd. Egy nemrég készült hazai felmérés szerint ugyanis egy átlagos magyar család naponta, átlagosan csak 7 percet beszélget a gyermekével. Ennél több időt töltünk naponta tévénézéssel, rádióhallgatással, barátainkkal, kollégáinkkal, házi kedvenceinkkel. 

És a gyerekeinkre miért csak 7 perc jut?




Megosztás:

0 megjegyzés: