2018. május 3., csütörtök

#7nap - 45


Mozdulj ki! Mikor ha nem most! Eseménydús hosszú hétvégén vagyunk túl, meglátogattuk az érdi Noel tanyát, lementünk megnézni a Lajta monitorhajót, és bevallom, a magyar hokisok meccseit is követtem a képernyőn, bár nem jutottak fel, de izgalmas mérkőzéseket láthattunk. Nem csüggedni, ok nincs a szégyenkezésre. szép volt fiúk! Nem kis meglepetésre idén is kapott a munkahelyem területe egy roncs autót, tavaly egy személyautó, idén egy IFA parkolt le, úgy néz ki, véglegesen. Jövőre vajon mit kapunk?! Mai bejegyzésem végére pedig aktuális programajánló, május 5-én bolhapiac a Pentele Klubházban, szabad asztal ugyan már nincs, de annál nagyobb szeretettel várják az érdeklődőket. Jövő hétvégén Rácalmáson Almavirág fesztivál, és visszakanyarodva, hátha az anyukák már nem olvassák, vasárnap anyák napja! el ne felejtsük, lepjük meg szeretteinket egy kis aprósággal! start! Most és itt.

1. Noel Tanya


Menünk! Jó, de hova? Ráadásul gyerekkel.... Aki éppen hasonló helyzetben van, vagy volt, az tudja mit jelent, a gyereket le kell foglalni, le kell fárasztani. Nos tavaly pont elcsíptük az érdi Noel Tanya bezárását/bezáratását, de nem csak mi, hanem a tanya üzemeltetői is bíztak benne, hogy mielőbb ki tudnak nyitni. Nos eljött a nagy pillanat. Április végén újra kitették a NYITVA táblát, kicsik, nagyok nagy-nagy örömére. Családbarát mini állatkert, nem is olyan messze. Gyerekeket kis motorok várják, bár a zúzott kövön elég nehéz vele haladni. Az állatokat lehet etetni, amiket nem, azok nagy táblával jelezve vannak. Pónilovaglás, teknős, birka, nyúl, és kisegér simogatás, de a struccok, és a tevék is nagyon barátságosak. A gyerekek fedett homokozóban töltődhetnek fel, és bár a szerintem a legnagyobb melegben mentünk, hosszabb távon mindenképpen kellenének még árnyékolók, fedett ülőhelyek. Könnyen bejárható, belátható, eltévedni nem nagyon lehet, mégis remek családi kikapcsolódást nyújt a tanya, szerintem nem árulok el nagy titkot: még menni fogunk, igyekszünk összebarátkozni a kenguruval, és a sarki rókával! Ezen felül, természetesen mindenkinek nagy szeretettel ajánljuk a helyet!




2. Lajta


Igazi történeti csemege, már városunkban is megtekinthető a felújított Lajta monitorhajó, mindenféle kísérőelőadással együtt izgalmas egy órában lehet részük azoknak, akik még péntek délutánig ellátogatnak a kikötőbe, ahol az egykori hadihajó megtekinthető.
FIGYELEM! A hajó belsejében fejre, lábra vigyázni! 

Lajta hajó járt itt hadgyakorlaton, békeidőben Sztálinváros építésénél segédkezett, és most, 2018-ban, felújítva újra városunkba érkezett.


Dunai hadgyakorlat 1899-ből

Aki mégis lemaradna, vagy éppen nem Dunaújvárosban tekintené meg a monitorhajót, a következő városokban és időpontokban még részt vehet az amúgy teljesen ingyenes kiállításon:

május 7-9. (hétfő-szerda) Paks

május 11-14. (péntek-hétfő) Baja

május 16-21. (szerda-hétfő) Mohács

3. IFA keresi gazdáját


Darus ifa keresi gazdáját, mert láthatóan itt felejtette. Leparkolt, és vélhetően úgy elsietett a helyszínről - miután nyilván még a rendszámot is levette - hogy a gépjárművet sem zárta be. Talán meg kell várni, míg darabonként viszik el? Helyszínt direkt nem írok, így is elkezdték megbontani a látszólag egybe tartozó elemeket... Pont egy éve, egy suzuki személyautó fogyott el napról-napra, erre is ez vár(na)? Vajon jövőre is kapunk egy roncs autót?


4. Meghalni a jégen


Aki követte múlt héten a magyar jégkorongcsapat mérkőzéseit, egyáltalán nem unatkozhatott, izgalmas meccsek, kiegyenlített esélyek, a feljutás pedig ténylegesen az utolsó percekben dőlt el, amikor a britek kiegyenlítettek, ezzel eldőlt, hogy 2018-ban Kazahsztán és Nagy-Britannia jut lef az felsőházba. Magyarország maradt, szégyenkezni egyáltalán nincs ok, tényleg érdemes volt bekapcsolni a TV készüléket. Jövőre újra! Hajrá Magyarország!

5. Pentelei Bolhapiac



Hogy ne maradj le a következő alkalmakról:

6. X. Almavirág fesztivál



7. Anyák napja



Ne felejtsük felköszönteni vasárnap édesanyáinkat, nagymamáinkat, szeretteinket! Ha még nem döntöttük el mivel is szeretnénk meglepni az ünnepelteket, nem kell kétségbeesni, vannak nagyon olcsó, de mégis látványos megoldások. Az internet szerencsére tele van jobbnál jobb kreatív ötletgyárakkal, én mégis sok szeretettel ajánlok egyet, a Manó Kuckó oldalán is többek között találhatunk egyszerűen, könnyedén összeállítható ajándékokat - nem csak anyák napjára. Nincs más hátra, apukák, elő az ollóval, a ragasztóval, az üres színes papírokkal, gyerkőccel remek programlehetőség hétvégére :)


Manó Kuckó - facebook

ISTEN ÉLTESSE AZ ANYUKÁKAT!
Megosztás:

0 megjegyzés: