2018. április 19., csütörtök

#7nap - 43


Mondhatni egyre kevesebb időt töltünk itthon. Mindennapi munkáinkat befejezve a gyerekkel hazafelé  már nem sietünk, lent maradunk végre a játszótéren, elmegyünk érdekesebbnél érdekesebb helyekre, és ez azt hiszem teljesen természetes folyamat. Az meg a velejárója, hogy mire hazaérünk, már nem nagyon kell altatni. Nos programokból most sem volt hiány, igaz bárcsak mindenhova eljutnánk, ahova tervezzük, vagy szeretnénk...
Lássuk miről szól a mai bejegyzés. Múlt héten, és úgy néz ki most sem megyünk tüntetni, de kitartást mindazoknak akik ebben lelik a kiutat, reméljük tényleg nem ürül ki az ország, a REMÉNYHAL elég kitartó, no meg a  GlovEye csapata is, akik lelkesen készülnek a nemzetközi megmérettetésre, de mi is segíthetjük egy-két kattintással. Részletek alább. Némi összehasonlítás, vajon mi mindent tudnánk elképzelni a dunaújvárosi Alsó Duna-parton? És ha már természet, te láttad már a Vad Balaton című filmet?
A végére 1-2 programajánló, még nem késő tervezgetni. Ráadás tulipánszüret Kőröshegyen, .jótékonysági koncert, és egy jótékonysági futás Dunaújvárosban, igaz utóbbi még nem most lesz, de nem árt rá előre felkészülni. Start! Most és itt.

1. Majd megunják, és hazamennek...

fotó: hvg.hu

Ott vagyunk, ahol a part szakad. Hétvégén volt egy tüntetés, ami mondjuk a választások előtt jobban jött volna. Akár többször is, ahogy azt tervezik. A mi pénzünkből is - elég nagyvonalúan fizetve - működő közmédia persze be sem számol már egy ilyen eseményről, talán legyintünk is, már megszoktuk... Belefáradtunk, belefásultunk.. Viszont jó látni, hogy újra, és újra vannak olyanok, akik igenis próbálkoznak a lehetetlennel, próbálnak tenni valamit, hogy jobb legyen.
Kicsit talán kesze-kusza most minden, hogy ki-kivel, de egy biztos, fiataloké a jövő, már akik itthon maradnak. Sokszor gondolhatjuk, majd az utolsó lekapcsolja a villanyt. A lámpák viszont mi magunk vagyunk. Sok mindenkire nem is számíthatunk, magunknak kell kijárni azt az utat, hogy végre újra "világosság" legyen. Bizodalmam bizonyos értékrendek irányában töretlen, kincstári optimizmusom pedig végeláthatatlan. Lesz holnap, meg azután is, és lesznek olyan választások is, ahol majd nem a jelenlegi vezetés fog mosolyogni.
Külön öröm, hogy Mellár Tamás is nagyjából ugyanazt gondolja, idézem:

"Ugyanazt kell csinálni, amit a Fidesz csinált a 2002-es vereség után. Az ellenzéknek meg kell szervezni a maga civil hátországát. Ebben magam is részt szeretnék venni. Meg kell teremtsük - Bibó István szavaival élve - a szabadság kis köreit."
teljes cikk: nepszava.hu
Tovább kell lépni, dolgozni kell, sok a "teendő" 2022-ig.... 

Akit pedig mégis a tüntetések érdekelnek, most szombaton is lesz egy várhatóan nagy megmozdulás Budapesten:


Mikor: 2018. 04. 21. szombat 18:00-tól (elvileg) 21:00-ig

Hol: Budapest 1055, Kossuth Lajos tér

2. GlovEye


Leleményesség, ötletesség, segítségnyújtás, röviden így lehetne jellemezni azt a fejlesztést, amivel pár fiatal kísérletezik. A fő cél nem más, minthogy a vakok egy speciális kesztyűvel, olvasni tudjanak. A kesztyűről, a csapatról, és hogy hogyan tudjuk pár kattintással segíteni a csapatot, arról többek között az index.hu internetes portál is beszámolt:


Szóval egy-két kattintással nem csak a fejlesztő csapatot tudod támogatni, de esetlegesen sok-sok gyengénlátó, vak álma valósulhat meg, hogy egyszerűen, könnyedén, a technika vívmányainak köszönhetően olvasni tudjanak. Halkan megjegyzem, és nem árulok el nagy titkot, a csapatban van két dunaújvárosi gyökerekkel rendelkező tag is, akik miatt pláne érdemes figyelni az eseményeket, drukkolni, hogy minél jobban szerepeljenek a nemzetközi megmérettetésen.

HAJRÁ GLOVEYE!


3. Rakpart


Dunaföldváron már működik az, ami nálunk még nem annyira. Van egy csodaszép parti sétányuk, a város lakói, turisták, átutazók pedig szeretik, van élet, nyüzsgés. Utóbbiak nálunk is vannak, de a város méltán népszerű helyére még igencsak ráférne a megújulás, hiába a töretlen érdeklődés. Én mondjuk el tudnék képzelni nálunk is egy olyan kis - akár mozgó - éttermet, büfét, ahol megállhatunk, leülhetünk, kicsit elmerülhetünk a nem mindennapi természeti közegben. Padok... Vajon hányszor ültél volna le, de nem a nagy sziklás részen, nem a töredezett lépcsőkre. Ugye? És most egy teljesen anonim kérdés:


Dunaföldváron játszótér, szabadtéri kondi, padok, illetve étterem, uszoda, teniszpályák, és többek között a Rakpart Étterem várja a vendégeit. Jól főznek, ezt idén is megállapíthattuk, és mindeközben csodálhatjuk a környezetet, ami az utóbbi években igen sokat változott, illetve  változik is, ha jól láttam térköveket tesznek le. Szebb lesz idén is, lesz miért újra, és újra visszatérni. A Rakpart Éttermet meg külön is ajánlom, fiatalabb és még fiatalabbak is szerintem megtalálják a kedvencüket az étlapon.


Rakpart Étterem - facebook.com




4. Vad Balaton


Tavasz, nyár, ősz tél... jaj, úgy élvezem én a strandot... Szerintem mindenkinek van minimum 1, de inkább több kedvenc balatoni élménye, de vajon ismerjük-e magát a Balatont, mint élőhelyet? Ha nem ismernénk még eléggé, most van egy remek igazi természetfilm, a Vad Balaton, ami már a mozikban is megtekinthető. Keressétek, nézzétek!

Még több információ a filmről, alkotókról, és természetesen a Balatonról:

Vad Balaton - facebook.com


5. Tulipánszüret Kőröshegyen


Szerintem nem csak nálunk kedvenc a tulipán, így sokaknak lehet érdekes program, a hétvégi - ráadás - tulipánszüret. Aki szeretné egy kicsit virágokkal feldíszíteni a lakását, és a Balatonra is el tud menni, ki ne hagyja! Minden fontosabb és nem fontosabb információ megtalálható a facebook esemény leírásában! Legyen szép hétvégénk!
ui.: a virágok természetesen képeken is nagyon szépek, de ennyi virág egy helyen, ráadásul a Balaton...


Mikor: 2018.04.19.-2018.04.22.

Hol: Kőröshegyi Levendulás
Kőröshegy, 8617 Dózsa György köz

6. 23. Jótékonysági pedagógus koncert


Archív videó 2001-ből:


7. II. Jótékonysági futás


II. Jótékonysági futás "együtt a gyermekekért" - facebook.com

Mikor: 2018. 04. 28.
Hol: Dunaújváros, Alsó Duna-part
Megosztás:

0 megjegyzés: