2018. február 1., csütörtök

#7nap - 34


Ma ez a bejegyzés lett a SOROS. A már megszokottnak tartott beszámolós, programajánlós részek helyett kicsit keményebb téma következzen, kicsit körbenézünk, ha már Brüsszelt megállítottuk, akkor így a választás küszöbén egy 87 éves SOROS már nem lehet akadály. Ugye?

Egy biztos, ami jelen pillanatban a közéletben, a politikának nevezett közegben zajlik, amellett nehéz szó nélkül elmenni. Nap mint nap kapjuk kisebb-nagyobb dózisokban a kormánypropagandás, a hazugságokat, a félinformációkat, a csúsztatásokat. Gyűlöletkampány, gyűlölködés majd minden percben, és mi szótlanul hagyjuk, tűrjük... Véleményem szerint:



7 (+1300) pontban kicsit körbetekintve, ilyen most Magyarország közállapota 2018 február elsején. Örök optimistán csak ennyit fűznék hozzá:

Lesz még tavasz! 

1. SGYP
Az emberi hiszékenység, és az erre épülő a "sikeres" kormánypropaganda hatása egyértelmű, és egyben elkeserítő.



A magyar választók kétharmada abban a tudatban él, hogy Soros György Pártja (SGYP) is részt vesz az április 8-i országgyűlési választáson - derül ki a Policy Agenda közvélemény-kutatásából, amely a Zoom.hu megbízásából készült. Csak minden negyedik válaszadó tudja, hogy nem is létezik ilyen párt. 
Már maga a diagram is elég beszédes, de további összegzésért, grafikonért ajánlom a zoom.hu cikkét a témáról.


2. Megyei Jogú Városok Szövetségének rendezvénye a Bálnában

Bálnában - fotó: 24.hu

Szita Károly meghívására januárban a budapesti Bálna adott otthont a Megyei Jogú Városok Szövetségének rendezvényének, ahol mi más is lehetett volna a témája, mint Soros, valamint a hozzá köthető civilek. 

"Polgármesteri összefogás a bevándorlásszervező irodákkal szemben"


civakodás, lökdösődés - fotó: varosikurir.hu


2018 sorsdöntő év lesz, mert Brüsszel fel akarja gyorsítani a bevándorlók betelepítését. Azt mondta, veszélyt jelentenek a biztonságunkra a bevándorlók, fel kell lépni „a felső korlát nélküli betelepítési kvótával és Soros György bevándorlást szervező irodáival szemben”. Azt ígérte, hogy a polgármesterek tanácskozásának a végén el fognak fogadni egy szöveget, amit ő majd felolvas, és amivel lényegében azt kérik majd, hogy a kormány és az önkormányzatok lépjenek fel a Soros-féle civilek ellen.


A lényegében kampányrendezvénnyé silányított kirakatrendezvénynek biokellékei maguk a polgármesterek voltak, akik egymást túlszárnyalva próbálják megmagyarázni a megmagyarázhatatlant. 

3. Érd
Megesik, hogy némi porszem kerül a gépezetbe, Soros emberei nyilván mindenhol ott vannak, máshogy kár is lenne magyarázni az Érden történteket

Január 25-én zavarba ejtően sok mindent megtudott Érd első emberéről a helyi közügyek iránt érdeklődő polgár. T. Mészáros András polgármester hosszú monológjaiban maga mondta el, hogy aznap mit olvasott a Népszavában, hogy ismeri Huntington és Fukuyama könyveit, hogy a lánya mit mondott 2015 őszén, amikor átment a Baross téren, hogy az iszlám egyenlő a dzsiháddal, mert nem volt reformáció. “Soros-vita” az érdi közgyűlésben.
(...)
egy ellenzéki módosító javaslat azt indítványozta, hogy előbb szerezzék be a Soros-tervet, és csak azután szavazzanak, hogy alaposan áttanulmányozták.
A polgármester vita nélkül tette fel szavazásra az indítványt, azzal, hogy ő nem támogatja.
És akkor mindenki elkezdett összevissza gombokat nyomogatni: a módosítót előterjesztő a módosítás ellen szavazott, és a szavazatokból látszott, hogy mások is eltévesztették a gombot. Hangzavar támadt, gurultak a nevetéstől a képviselők.Végül aztán új szavazás lett, és azon már rendesen nemet mondtak a módosító indítványra.
Aztán eljött a Soros-vita ideje is: a vitában az ellenzék a teljes érvkészletet bevetette a központilag elrendelt sorosgyörgyöző határozat ellen.
(...)
A levegő akkor fagyott meg az üléstermében, amikor Kéri Mihály festőművész, a polgármester régi politikai harcostársa, érdi ősfideszes kért szót, hogy elmondja, ami szerinte kimaradt az eddig elhangzottakból. Azt mondta, teljes szívvel üdvözli a kormány abbéli politikáját, hogy a rászoruló menekülteket befogadja, oltalmat és menedékjogot ad számukra.
“Egyetértek a belügyminiszter úr azon nyilatkozatával, hogy Soros György semmiféle illegális cselekedetet nem tett az utóbbi időszakban.” - tette hozzá.
Kéri szerint a kabinet teljesítette a nemzetközi egyezményekben foglalt kötelezettségeit, és felvetette, talán érdemes lenne a határozatba foglalni, hogy ebben támogatják Orbán Viktort és a kormányát.

Teljes cikk:


4. Szekszárd
Ismeretlen teherautók, ismeretlen személyek. Tiszta horror...


5. Cegléd
Ha azt hinnénk, hogy kicsit jobb a helyzet az ország belsejében, mondjuk Cegléden, nos a válasz kiábrándító: NEM.

“Jó estét! Ma moziból hazafelé egy négerekből és barna bőrű férfiakból álló csoporttal futottunk össze. Először a Rákóczi úton voltak, idegen nyelvet beszélve, persze az arab nyelv valamelyikét. Ezután a Kossuth Ferenc utcán sétálgattak, az úton is. Félig eltakart arccal. Rémisztő volt! Kérem a migráns-veszély miatt és főleg a nőkre tekintettel hívják fel a CEGLÉDI emberek figyelmét, hogy ne járkáljanak egyedül az utcán, mert már itt sem biztonságos.” - írta meg K.L.


Az eredeti cikk:
Migránsok Cegléden? - cegledipanorama.hu

Főszerkesztői magyarázkodás:
Migránsok Cegléden? - A főszerkesztő közleménye - cegledipanorama.hu

Külön érdekesség az eredeti cikk szerkesztői utóirata, miszerint "a cikk felett illusztrációként elhelyezett kép félrevezető, ezért azt eltávolítottuk". Vajon mi lehetett ott? miért kell félrevezető képeket használni? Miért kell hergelni az olvasókat? Miért, miért, miért?????

Hamarosan kiderült, valójában szaúdi rendőrök állomásoznak a városban, és kutyás képzésen vettek részt. A szaúdi fiatalok éppen azért jöttek tanulni hozzánk, mert a terrorizmustól való határvédelemben hasznosítanák a tanultakat.

6. Orvosnál
Mucsi Zoltán Tóth Jánost alakítva mutatja be mindennapjaink nyilvánvalóan legégetőbb problémáját...


7. Lehull a lepel
Nincs mit nagyon hozzáfűzni, bár tudjuk, aki mást mond mint a központi kiadvány, avagy eltér a CAP-ban leírtaktól, az ne számítson sok jóra... Azért mégis, gondolatébresztőnek érdemes belekukkantani.


молодец!



+1300.


Megosztás:

0 megjegyzés: