2017. augusztus 11., péntek

64. Strand-mozaikok


STRAND-MOZAIKOK



Kellemes, meleg idő kedvezett az elmúlt vasárnap a strandkedvelők népes táborának. Városunk legújabb büszkesége, az új uszoda már a kora reggeli órákban tárt kapukkal várta a vendégeket.
Jöttek is szép számban, hiszen délutánra strandparádét hirdettek, melyet a múlt héten keltett volna megtartani, de a rossz időjárás miatt elhalasztották.
Kora délután egy erős felhőképződés keletkezett kevés esővel. Ettől azonban inkább a rendezők ijedtek meg, mintsem a strandolók. Ők ugyanis rendületlenül kitartottak. Az idő őket igazolta, mert később kisütött a nap s elvonultak a felhők a strand és a parádé fölül egyaránt.
A ruhabemutató rendezőit dicséret illeti kezdeményezésükért. Jó propaganda volt ez mind a Kisker boltjainak, mind az uszodának. Külön figyelmet érdemel, hogy a szokásos strand-belépőjegy áránál ezúttal sem kellett többet fizetni. Kár, hogy a bemutató időpontja egybeesett az idei első labdarúgó mérkőzés időpontjával és sokan elmentek. Erre jobban kellett volna ügyelni. (E sorok írója is szerette volna látni, hogyan váltak be az új labdarúgók...)
Főleg női strand- és fürdőruhákat mutattak be, de azért a férfiak sem unatkoztak. A helyi "maneken"-ek igen bájosan "dolgoztak". Eleinte egy kis lámpalázzal küszködtek, de később megszokták a környezetet és egészen otthonosan, kedvesen mozogtak az emelvényen. Úgyannyira, hogy - bár a bemutatott ruhák valóban szépek voltak - a taps nem egyszer az igen rokonszenves "manekenek"-nek csattant fel.
És milyen érdekes, a női fürdőruháknak a férfiak tapsoltak legtöbbet...
Igazságtalanok lennénk, ha nem tennénk említést a bemutatót jól kiegészítő Vadas-zenekarról, mely rövid ideje a Béke étteremben játszik esténként. Hangerősítő hiányában is fáradhatatlanul muzsikáltak. Nyugodtan mondhatjuk: nemcsak hangosan, hanem jól is.
A konferanszié is kedvesen, lelkesen működött. Annyira megnyerte a közönség rokonszenvét, hogy még azt a régi viccet is elnézték neki, amit elmesélt.
Úgy gondoljuk, nem bízza el magát, ha ide írjuk: lelkes és odaadó működésével bebizonyította, hogy - sokkal jobb üzletember, mint konferanszié...
Ha már a strandon jártunk, körülnéztünk egy kicsit tüzetesebben, örömmel állapíthattuk meg: méreteivel, szépségével, berendezésével figyelmes és szolgálatkész személyzetével országos viszonylatban is megállja helyét.
Sajnos, a víz minősége eléggé kifogásolható. Ez azonban nem írható a vezetőség rovására. Értesülésünk szerint a Vasműből kikerülő víz nem mindig megfelelő. Ügy tudjuk, a héten lesznek tárgyalások ebben az ügyben.
Biztosak vagyunk benne, hogy a Vasmű - ahonnan már sók igen jó minőségű vas és acél került ki, - megjavítja ennek a jelenleg fontos közszükségleti cikknek a minőségét is...
A Vendéglátóipart Vállalat is kiveszi részét a strand-idény sikeréből. Személyesen meggyőződtünk róla, hogy a gomba-büféről írott múltkori kis glosszánk elszigetelt jelenséget bírált. A nap folyamán jónéhányszor megállapítottuk, hogy a söradag az előírásnak megfelel...
A kiserdőben egy lacikonyhát állítottak fel, mely rövidesen megkezdi működését. Itt sütik majd a lacipecsenyét a Laciknak, akik pecsenyére sülnek a tűző napon...
Fürdőruhákkal kezdtük, azzal is fejezzük be.
Nagy megnyugvással tapasztaltuk, hogy a strandlátogatók túlnyomó többsége az ízléses, szép fürdőruhákat kedveli. Annál feltűnőbbé válik az a néhány strandoló, akik fürdőruhájukat minden bizonnyal használt zsebkendőikből készítették.
Tény, hogy ezek a fürdőruhák "mutatósak", de azért gazdáiknak azt ajánljuk: válasszanak a bemutatón látott ízléses fürdőruhák közül másikat, melyek minden üzletben kaphatók.
A meztelenség ugyanis lehet látványos, de nem gusztusos.
Ez a meztelen igazság.
- my -


forrás: Sztálinvárosi Hírlap

Uszoda, no és persze sportélet már az 1977-re elkészült fedett sportuszoda előtt is volt. A javarészt nyári időszakban nyitva tartó fedetlen uszoda az időjárás, és a folyamatos korszerűsítések miatt eléggé kiszámíthatatlanul működött. Az uszoda területén álltak a városépítők első barakképületei, az elkészült lelátó alatt pedig a közlekedési vállalat irodái kaptak helyet, aztán végre 1975-ben megkezdődött a régóta várt fedett uszoda építése. Talán hihetetlenül hangzik, 2 év alatt felépült, igaz a városban szinte mindenki dolgozott rajta.... 

30 évvel később pedig elkezdődött az élményfürdő megépítése, ami már egy egészen más történet....

Múltidézés helyett pedig egy kis kvízjáték, vajon mire emlékszünk még az uszoda történetéből?


Megosztás:

0 megjegyzés: