2017. július 21., péntek

Budapest Bár 10


10 éves születésnapját ünnepli a Budapest Bár. A zenekart Farkas Róbert alapította még 2007-ben. Az eredetileg egyetlen lemezre összeállt csapat szerencsére együtt maradt és azóta is töretlen sikerrel lépnek fel színházakban, fesztiválokon, koncertpódiumokon. A repertoárjukon örökzöld táncdalok, filmslágerek, újszerű, kiváló ízléssel, kifinomult cigányzenei háttérrel előadva. A zenekarral több közismert énekes is dolgozik, többek között a Kiss Tibor, és Frenk is, csak hogy a dunaújvárosi vonalat említsem. 

Elfogyhatnak valaha ezek a dalok?
Annyira gazdag zenei kultúra maradt ránk, hogy a tár csaknem kimeríthetetlen. Abban a korszakban szinte minden nap születtek jobbnál jobb dalok.  Ráadásul, amikor jobban megismertük egymást, elkezdett érdekelni, hogy vajon ezek az énekesek milyen zenén nőttek fel, mi motiválta őket, hogy hangszert vegyenek a kezükbe. Ekkor kerültek sorra underground zenekarok dalai és rock slágerek, így egyre színesebb lett a Budapest Bár repertoárja. Fontos volt számomra, hogy ne ragadjunk le egy korszaknál, hanem nyissunk ki újabb és újabb kapukat, próbáljuk ki magunkat többfajta zenei környezetben. Ez egy cigányzenekarnak és az énekeseknek is nagyon jót tesz. Ma már Európa Kiadó és David Bowie átdolgozás is szerepel a repertoárban, a Húszezer éjszakás kaland című dallal pedig titkos vágyam is teljesült, hiszen megszületett az első saját slágerünk. Ez egy nagyon fontos lépés volt, hiszen nagyon régóta nem írtak már cigányzenekar számára dalokat. Szűcs Krisztián szerzeményénél pedig úgy éreztem, megvalósult, amit szerettem volna, egy új dal, ami egy kicsit réginek tűnik, egy mai felvétel, ami évtizedekkel ezelőtti világot idéz meg.

kép, és teljes interjú: nullahategy.hu


Sokaknak talán be sem kell mutatni a zenekart, és az évek alatt megismert Budapest Bár dalokat, mégis sok szeretettel ajánlom a 10 éves évfordulóra kiadott válogatást. 





Budapest Bár a 2016-os Fishing on Orfű nagyszínpadán


Megosztás:

0 megjegyzés: