2017. január 17., kedd

Apablog 20.


2 év! Repül az idő!
2015 január 16-án izgatottan vártuk mi lesz, mikor kerül be Orsi a szülőszobába. Sokan voltak, így hiába is érkeztem meg már reggel a kórházba, nagyon sokáig NEM TÖRTÉNT SEMMI, pedig tudtuk, ez lesz AZ A NAP. A család többi tagja, akik kicsit távolabbról izgultak, hiába várták a híreket, energia tartalékos megfontolásból csak akkor akartam jelezni, ha bármi változás történik. Délután pedig már megengedtem magamnak azt a luxust, hogy a legközelebbi utcai bódéban kikértem magamnak egy hamburgert, de egy telefonhívás a szülőszobából mindent felborított, így esett meg, hogy a rendelés, és az elfogyasztás között megszületett LILI. Nem is tudom erre most milyen áfa vonatkozna.. (sic). Egyáltalán nem érdekelt mennyire fog kihűlni, az igazán fontos dolgok a szülőszobában történtek. 


Szinte hihetetlen hogy telt el ez a két év, és mennyi minden történt, Lili megtanult mászni, majd járni, egyre több szót ismer, még ha csak az első szótagokat is mondja. Itt szeretném halkan, és melldöngető büszkeséggel megjegyezni, hogy az első szava az APA volt. No persze nemsokára már az ANYA (ANA) is megvolt... sokat gyakoroltuk :)

A lakásunk nagy része a 2 év alatt egy hatalmas játszóházzá alakult, a fontosabb dolgokat elpakoltuk a gyermek által elérhető magasságokban, de persze leleményes, ha nem éri el, megoldja. A ha már nagyon nagy a csend, akkor már késő, meg is oldotta. Jobb esetben semmi koppanás, törés, zúzódás nem kísérőjelenség. 

Alkotótevékenység szintjén a falaink is megtapasztalhatták már mi mindenre képes a gyermeki kéz, így közösen megbeszéltük a dolgokat, majd kicsit később fogunk festeni. A szőnyegpadló is még ki kell tartson, a porszívó, amitől annak idején még félt Lili, mostanában egyre többet működik, mert ugyebár nálunk a "földről is lehet enni". 


Aztán tessék, a nagy játszásban, babázásban itt van, 2 éves lett a kicsi lány.



Nem tudom érzékelte a nagy készülődést, nálunk a buli már születésnapja előtt elkezdődött, szombaton családi körben még egy aprósággal, kis babakocsival megleptük, vasárnap a seregélyesi rokonok körében, most hétfőn pedig Rácalmásról jöttek családtagjaink, hogy együtt ünnepelhessünk.
Előkerültek az eddig féltve őrzött, dugdosott ajándékok, könyvek, rajztömbök, nyomda, gyurma, hangoskönyv, memóriajáték,....

Horváth Tamás (@htomi77) által közzétett videó,


.. és az elmaradhatatlan TÓÓÓÓTA!!!


Tűzijáték, gyertyák, (vasárnap három ünnepeltet köszönthettünk) határtalan öröm, nagy boldogság, és finom ünnepi, 2 szintes torta.


Az ünnepi sorozat pedig hétfőn folytatódott.

 
Érkeznek a nagyszülők, és a dédipapa

Ajándék játszóházas belépő,

és a macitorta, az elmaradhatatlan tűzijátékkal. 

Koccintás ahogy a "nagyok"

Fogy a Maci

Elkezdődött egy újabb év, nem csak a naptárban, hanem Lili életében is, ami várhatóan tele lesz újabb izgalmakkal, lassan készülhetünk az oviba, illetve biztos vagyok benne, hogy megannyi rengeteg új dolog vár még ránk, anyával, apával, nagyszülőkkel, kis barátokkal.  

Köszönjük barátaink, ismerőseink, kollégáink jókívánságait is, egyszer Lili is vissza fogja nézni, idővel meg fogjuk neki mutatni, hogy mennyien osztoztak velünk örömünkben.

Még nagyon sok boldog születésnapot LILI!

Megosztás:

0 megjegyzés: