2016. december 22., csütörtök

Ünnep


Ferenczi György, Kiss Tibor, Rutkai Bori, valamint a cimbalmos Farkas Mihály írtak a lemezre dalokat, amelyeket az ünnep, a karácsony és egy Mustanggal ralizó Télapó ihletett. Az albumon a Budapest Bár zenekar tagjai (Farkas Róbert, Ökrös Károly, Farkas Mihály, Farkas Richárd, Kisvári Ferenc), továbbá az összes Budapest Bár-os énekes (Behumi Dóri, Ferenczi György, Frenk, Keleti András, Kiss Tibor, Kollár-Klemencz László, Mező Misi, Lovasi András, Németh Juci, Rutkai Bori, Szűcs Krisztián) hallható, valamint Szalóki Ági is, aki a kezdetekkor a Budapest Bár énekesnője volt, és egy szám erejéig visszatér. 

Nem néztek rám jó szemmel a többiek, amikor felvetettem az ötletet, hogy csináljunk egy karácsonyi lemezt - mondja Farkas Róbert, a Budapest Bár alapítója és vezetője. Aztán mégis úgy alakult, hogy sikerült mindenkit meggyőznie arról, hogy ez nem egy hagyományos csilingelős, 47. Jingle Bells-klón lesz a hawaii-i, a szuahéli és az orosz változatok után, hanem egy ízig-vérig izgalmas, 20-as, 30-as éveket idéző kávéházi kellemes cigánymuzsika. Amely miatt egyébként is szeretik a Budapest Bárt. S így is lett: megszületett a csapat első karácsonyi albuma.



"A karácsonyi dalokról mindenkinek az jut az eszébe, hogy állandóan a plázákban hallja őket két bevásárlás között, ezért idegenkedtek tőle a többiek"

teljes interjú Farkas Róberttel, a Budapest Bár vezetőjével - origo.hu


BOLDOG KARÁCSONYT!

Megosztás:

0 megjegyzés: