2016. szeptember 14., szerda

Pörög a hisztikampány

kép forrása: dunaujvaros.com

"meg kell védenünk értékeinket"

Pörög a szavazásra buzdító kampány, a riogatás továbbra is maximumon dübörög, nem múlik el nap, hogy ne hallanánk valami új kijelentést, hogy épp miért kell félnünk, rettegnünk a menekültektől. Kivezényelt kormánypárti képviselők viccesen, vagy épp vicc nélkül öntik ránk a kötelező lózungokat, márpedig ők már csak tudják. Hivatkozási alapnak pedig többek között olyan szakértőre hivatkoznak, aki annak idején földönkívüliekkel "randevúzott", és talán azóta is mély félelemben élhet. Pataky Attilával biztos megadatott a közös téma. No persze közben a fél ország már rákapott a félelem ízére, lelki szemeim előtt látom hogy aki tehette, már odakészítette a vasvillát az ajtó mellé, készülve az elkerülhetetlenre, függetlenül attól, hogy ha voltak is országunkban menekültek, eszük ágában nem volt itt maradni. Még innen is menekültek, hogy a magyar fiatalokról ne is beszéljünk. Az utolsó meg majd lekapcsolja a villanyt, már ha épp lesz még mit. Dunaújvárosban amúgy is gondok vannak a közvilágítással, már az autósok is aggódnak.

Lássuk hát mi mindent szeretnének megvédeni. Az idézeteket a képpel együtt a dunaujvaros.com oldalról vettem.
"(...) létrejöttek olyan zónák, ahová nem lehet bemenni, mert ott egészen más életmódot folytatnak az ott lévő akár muszlimok, akár más vallási emberek."
Sajnos a más életmódról nálunk is van egy kialakult kép, kezdve a leggazdagabb gázszerelőtől, akit épp a napokban segít meg a kormány, ide lehetne sorolni a Voldemort névre hallgató képviselőt, és ugye emlékszünk még az újdonsült "villalakóra", akit a jómódú szülők segítettek ki, de még napestig lehetne sorolni a hasonló ügyeket, egy biztos, vannak egyenlőbbek, és ez már rég nem a vicces kategória. És hogy hova nem érdemes menni, pláne kérdezősködni Magyarországon, arról a 444.hu összefoglalója számol be


"(...) Nagyon kevés olyan képsort látunk, ahol a gyermekekkel vannak. "
Ismerjük a közmédiát, tudjuk, tüntetők mellett is nehéz megtalálni a tömeget, ugye emlékszünk még 2012 januárjára?
  • 2015-ben több mint harmincezer kísérő nélküli fiatal érkezett Németországba, és százezer gyermek kért menedékjogot világszerte az Unicef szerint.
  • Az Ensz gyermekekkel foglalkozó szervezete szerint ez háromszor annyi, mint egy évvel korábban.
  • Európában is fontos lenne, hogy a papírok nélkül érkező gyermekek gyors segítséget kapjanak.

Háború gyermekei címmel korábbi bejegyzésemben további adatok találhatóak a fiatalokról.


"védjük meg a brüsszeli bürokráciától Magyarországot, attól, hogy ránk kényszerítsenek olyan intézkedéseket, amelyekkel nem értünk egyet. "
Márciusban Merkel, ma pedig Juncker tette világossá, nincs kötelező kvóta, de tényleg ne kockáztassunk:

TÁJÉKOZÓDJUNK!

Magyarország évről évre veszti el hitelességét, barátait, ennek biztos meg lesz a következménye, épp a napokban került szóba kizárásunk az EU-ból. Tudjukkik, liberálisok, némi Sorosozással, vegyítve egy kis Gyurcsányozással. Általában jön a sablonszöveg, külügyér villalakó megvédi Magyarországot, és lakóit a nemtelen támadásoktól. Az ország pedig mindeközben egyre zártabb lesz, és nem csak a szögesdrótok miatt. De nem kell félni, lassan épülhet a harmadik kerítés, persze van az a pénz, amivel szinte bárki jöhet. Jöttek is, eddig közel 18 ezren.

Visszakanyarodva városi rendezvényünkre. Kérem jól nézzük meg az első sorokban ülőket, majd halkan tegyük fel magunkban a kérdést, vajon hány komolyzenei koncerten tolongtak, hogy ott is első sorban ülhessenek, és ezzel is egy kicsit jelenlétükkel támogassák a helyi kultúrát. Nem kell összetörni magunkat a számolgatással, Kurucz Gergely ezt egy szomorú cikkében már megtette:



Úgy látszik a fontossági sorrendet láthatjuk. A nagy hon-, és világvédelmi feladatok, stadionok, kisvasutak és egyéb agyament projektek mellett pedig többek között

védjük meg az oktatást,
az egészségügyet, és a kultúrát,
mert ezek az igazi értékeink!

Bár korábban már szó esett a közmédia elfogultságáról/bénázásáról, de köszönhetően az Eötvös Károly Intézetnek elkészült egy kis tájékoztató videó, amit sok szeretettel ajánlok minden, a témára érzékeny olvasónak.


Megosztás:

0 megjegyzés: