2015. május 5., kedd

PDF segédeszközök

A PDF állományok hatalmas előnye, hogy ha már elkészült, nem lehet már szerkeszteni, jobb esetben mindenhol úgy néz ki, nem kell attól félni, hogy egy másik gépen megnyitva valami egészen más lesz a tartalma, viszont ezeket az állományokat el is kell készíteni.

A jobb (és esetleg fizetős) programokban már benne van, sőt, kifejezetten erre készített "professzionális" pdf készítő programok is léteznek, amikkel már űrlapot is lehet készíteni, ám ha nekünk elég az elkészített egyszerű pdf állomány, akkor  ne dobáljuk ki fölöslegesen a pénzünket, van erre is megoldás.





Nevéhez híven egy faladata van, virtuális nyomtatóként felkerülve a gépünkre PDF állományokat készít, szinte bármiből amit elküldünk neki.

"Nyomtatás" során megkérdezi hova mentse el, és milyen minőségben. Képek esetében érdemes minimum közepes minőséget választani, valamint a végén lehetőségünk van a kész dokumentumot megtekinteni a pdf olvasónkban. Más dolgunk nincs is, OK gombra kattintva más el is kezdődik a pdf állomány generálása.



Ok, tudunk már gyönyörűen formázott pdf dokumentumokat készíteni, de mi a helyzet akkor, ha több ilyen állományunk van, mégis szeretnénk ezeket egy állományba beszerkeszteni?

Erre megoldást kínál - sok reklámmal, kémprogramokkal teletűzdelt, vagy éppen méregdrága szerkesztőprogramok mellett - a PDF Stapler.


kép forrása: hvg.hu

Használata roppant egyszerű, a listába felkerült állományokból elkészíti a kész terméket. Egyszerű, ingyenes, hasznos.

Így fűzhet össze ingyen és igen gyorsan pdf fájlokat - PDF Stapler a hvg.hu oldalán

Csináljon érdekes trükköket pdf állományaival! - PDF Split And Merge a hvg.hu oldalán
Megosztás:

0 megjegyzés: