2015. április 12., vasárnap

Költészet napja 2015


Seregi József - Lány bagollyal
1976 óta a József Attika Könyvtár előtt

Költészet napja a Viadana Kamarakórussal. Akik lemaradtak, nem jöttek, bánhatják, mert remek, igazán forró hangulatú kis koncertet adott - idén először - a dunaújvárosi Viadana Kamarakórus.
A könyvtár felnőtt részlege előtt kis zsibongó hamar megtelt zene-, és versbarátokkal. Az esemény hangulatát még az alsó szintről felhallatszó mátrix nyomtató zümmögése, és a zeneszobából kiszűrődő hangfoszlányok sem tudták elrontani. 


A koncert külön érdekessége, hogy ezen a koncerten hangzott el első alkalommal Sarok Károly, a kórus basszistája által megzenésített József Attila - A szegény ember balladája című vers. Reméljük halljuk még, akár más kórusok előadásában is. Gratulálok Karesz jó lett!


Első, és utolsó, basszus és szoprán.. Kocsár Miklós Hegyet hágék című darabjával búcsúztatták a kórus kiváló szopránistáját, Sólyomvári Ágnest, aki anyai örömök miatt most egy ideig nem fog aktívan részt venni a közös munkában. Ágival együtt a kórusmű is egy kicsit pihentetve lesz, egy ideig biztos nem lesz műsoron.



Az igazán jó hangulatú koncertet pedig Ligeti György Haj ifjúság című darabjával zárták.



Akik lemaradtak, legközelebb jövő pénteken hallhatják újra a Viadana Kamarakórust a 20. Jótékonysági Pedagóguskoncerten.


Köszönet a kórusnak a remek délutánt!

Versekkel nem csak a kórus készült, de a Széchenyi István Gimnázium versmondói is egy verscsokorral lepték meg az versek szerelmeseit. Balla Zsuzsanna és Varga Máté a gimnáziumban, illetve a Petőfi ligetben szavalták el választott verseiket.


Megosztás:

0 megjegyzés: