2014. július 17., csütörtök

Sorozat ajánló - Trónok harca

Mindenkit egy cél hajt



Szerelem, szex, erőszak, brutalitás, csalás, hűség, árulás, barátság, gyilkosság, halál, még több halál, vér, könnyek, sárkányok, farkasok..... és mindenkit egy cél vezérel, a Vastrón megszerzése. Röviden ezekkel a címszavakkal lehet jellemezni az HBO sorozatát. 
Nem történelmi, de valami egészen hasonló lehetett a sötét középkor. Szerintem az egyik, ha nem a legjobb fantasy sorozat.

Látványos effektek...


George R. R. Martin a Trónok harca írója: Mindig azt szeretném, hogy több időm legyen. Szeretném, ha több nap lenne egy héten, több óra egy napon, és ha egy 25 éves energiájával rendelkeznék. Mindig van a fejemben egy csomó történet, több mint amit valaha is meg tudnék írni. Sokszor csak beugrik egy ötlet, és csak azzal akarsz foglalkozni, minden mást félretéve, de nem lehet, mert épp egy másik történet közepén vagy. Aztán amikor végre jutna időd az ötletre, azt látod, hogy már kifakult, eltűnt, vagy egész egyszerűen már nem érzed a kezdeti lelkesedést. De sajnos nem lehet megcsinálni mindent, adott számú óra van csak egy napon, és egyszerre csak egy történettel lehet foglalkozni – legalábbis nekem, mert ismerek olyan írókat, akik párhuzamosan többön is tudnak dolgozni, reggel könyvet írnak, délután már forgatókönyvet.


Várjuk az 5. évadot és aki teheti, keresse könyvben (is)!

Megosztás:

0 megjegyzés: