2014. május 21., szerda

ROHO


Lassan valóra válik amit ROHOék megálmodtak. Az elmúlt évek munkájának köszönhetően Rácalmás szívében elkészült a Guinness rekord huszárszobor, amiből a későbbiekben, várhatóan már nem is olyan sokára végleges helyén elkészül a végleges változat is. 




Miska a weben - http://www.miskahuszar.hu/

Miska névre elkeresztelt szobrot hamar megszerette a környék, az elmúlt 7 évben szinte a városkép részévé vált a mára 11 méteresre nőtt gipsz-huszárkatona. 

ROHO megmutatja, még ennél is nagyobb

Rohonczi (ROHO) István bármikor szívesen fogadta a látogatókat a szobornál amikor kint dolgozott. Hidegben, melegben, szobor aljában, vagy éppen az állványok magasságában. Rekord méret lett, és lesz is, ha minden igaz, Pákozdon, pedig egy ilyen alkotást megirigyelhetne minden lokálpatrióta Rácalmáson, vagy éppen Dunaújvárosban is.

Ólomhuszár emberközeli méretekben,
ilyen lesz a nagytestvér is

ROHO munkáihoz a rácalmási egykoron lovardának felépített épület ad otthont, míg a szabadban Miska vigyáz a környékre, addig a fő épületben egyéb munkák, mellszobrok, alkotások készülnek, de volt már itt összművészeti mini fesztivál is.

2007 július

 
2008. 10. 23. Arcélek purhabból

 
2012. 03. 21. Kész közeli állapot

ROHO birodalma 2014. 05. 17-én - további képek


Május 17-én búcsúztatni gyűltünk össze a rácalmási egykoron tüzép telepnek is otthont adó telken. Búcsúztattuk, mert úgy néz ki, hogy lezárult egy fejezet a szobor életében, és új helyeken fogja megmutatni magát. Elköszöntünk Miskától, de nem örökre, hisz bárhol is legyen az új helye, szívünkben örökre itt maradnak az itt töltött évek emlékei.

Búcsúztató műsor

Pénteken még nem hittük hogy egyáltalán meg lehet-e tartani a búcsúztatót, de az idő megkegyelmezett nekünk, gyönyörű napsütéses napot tölthettünk együtt Miskával. 



Miska korsó Kiss-Kovács Klári (kedves volt általános iskolás osztálytársam) fazekasmester alkotása. Kötelező darab, nem sok készült (még) belőle! :)

Eredeti "PENTELEI"

Két jó barát...

És a végére egy kis kulisszatitok, készül az új mű, a mester dolgozik már rajta, ma délután sikeresen kijutott a rácalmási központba a minta. :) 

"Veled utazom"
Megosztás:

0 megjegyzés: